Comunicat privind Colocviul franco-roman din 08 octombrie 2019 prilejuit de celebrarea Zilelor francofoniei. Colocviul a fost organizat de Conseil National des Barreaux si de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.

Comunicat privind Colocviul franco-roman din 08.10.2019 prilejuit de celebrarea Zilelor francofoniei, organizat de Conseil National des Barreaux si de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.

COMUNICAT

La 08 octombrie 2019 a avut loc Colocviul franco-român, prilejuit de celebrarea Zilelor francofoniei. Colocviul a fost organizat de Conseil National des Barreaux și de Uniunea Națională a Barourilor din România.

Au fost susținute prelegeri de către: av. Traian Cornel Briciu, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, av. Christiane Feral Schuhl, Președintele Conseil National des Barreaux, av. Călin Andrei Zamfirescu, Președinte de Onoare al Uniunii Naționale a Barourilor din România, av. Paul – Albert Iweins, fost Președinte al Conseil National des Barreaux, av. Philippe Klein, membru al Comitetului de Afaceri Europene și Internaționale al Conseil National des Barreaux, Paul Pop, avocat în cadrul Baroului București, av. Thierry Wickers, fost Președinte al Conseil National des Barreaux, Corneliu Liviu Popescu, avocat în cadrul Baroului București și în cadrul Baroului din Paris, av. Vincent Maurel, Decan al Baroului Hauts-de-Seine, Dana Gruia Dufaut, avocat în cadrul Baroului București și în cadrul Baroului din Paris, av. Eric Le Quellenec, membru al Consiliului Ordinului Baroului din Paris, av. Louis-Bernard Buchman, Președintele Comitetului de Afaceri Europene și Internaționale al Conseil National des Barreaux, av. Paul Riqier, fost decan al Baroului Versailles și av. Dominique Marcot, fost decan al Baroului Pontoise.

Dezbaterile care au avut loc au fost concentrate pe subiecte precum:
1. Cadrul instituțional al profesiei de avocat din Franța și România
2. Provocările profesiei de avocat în România și Franța
3. Secretul profesional
4. Legaltech și profesia de avocat.

Uniunea Națională a Barourilor din România a fost reprezentată de:
o Traian-Cornel Briciu, Președintele Uniunea Națională a Barourilor din România
o Călin-Andrei Zamfirescu, Președinte de Onoare al Uniunii Naționale a Barourilor din România
o Ion Turculeanu, Vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România
o Ion Dragne, Vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România, decan al Baroului București
o Cristina Gheorghe, membru al Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România
o Floriana Marin-Vlădulescu, membru al Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România
o Sergiu Stănilă, membru al Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România, decan al Baroului Timiș,

La eveniment au participat și :
o Narcisa-Iulia Dumbrăvescu, decanul Baroului Vâlcea
o Ioana Luminița, decanul Baroului Argeș
o Cătălin Gabriel Filișan, decanul Baroului Constanța

Colocviul s-a bucurat de prezența avocaților francezi din barourile: Paris, Versailles, Pontoise, Hauts-de-Seine, Lyon, Strasbourg, Saint-Malo care, alături de colegii români din barourile: Argeș, Brașov, București, Cluj, Constanța, Dolj, Timiș, Vâlcea au schimbat informații în cadrul prezentărilor susținute în cadrul colocviului.

În cadrul lucrărilor colocviului au fost semnate convențiile de înfrățire dintre barourile Constanța și Hauts-de-Seine și dintre barourile Timiș și Strasbourg .

La finalul colocviului a avut loc inaugurarea expoziției „Franța și Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, în cadrul căreia domnul Linos-Alexandre Sicilianos, Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului a susținut o prelegere cu privire la rolului avocatului în funcționarea Curții Europene a Drepturilor Omului.

La eveniment a fost prezent și Excelența Sa dl. Luca Niculescu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Republica Franceză, însoțit de domnul Dragoș-Nicolae Dumitru, magistratul român de legătură în Republica Franceză.


Download DOCX / PDF