COMUNICAT privind sedinta din 23 august 2019 a Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

COMUNICAT privind sedinta din 23 august 2019 a Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

COMUNICAT

 

În data de 23 august 2019 a avut loc ședința Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România în București.

Au fost discutate măsuri organizatorice la nivelul Comisiei Permanente. A fost decisă repartizarea coordonării departamentelor UNBR de către Vicepreședinții UNBR.

Au fost analizate aspecte organizatorice privind reluarea lucrărilor Congresului avocaților 2019 la data de 5 octombrie 2019, astfel cum a fost decis în luna iunie 2019, prin art. 2 din Hotărârea Congresului  Avocaților nr. 07 din 6-7 iunie 2019.

Au fost decise măsurile organizatorice privind organizarea examenului de admitere în profesia de avocat – sesiunea august – septembrie 2019. S-a stabilit Comisia de organizare a examenului. Comisia a luat act de informarea Președintelui Comisiei de Examen privind locurile de desfășurare ale examenului din 30 august 2019.

Cu privire la „Ghidul de bune practici în relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special avocați”, elaborat în implementarea Proiectului TAEJ – Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, Comisia Permanentă a luat act de informarea făcută de 2 experți (avocați) din membrii grupului de lucru care a participat la elaborarea acestui Ghid, a apreciat activitatea desfășurată ȋn cadrul proiectului și a stabilit un termen pentru asimilarea materialului. Totodată, a fost aprobată propunerea de acord ȋntre CSM și UNBR privind distribuirea pachetului informativ ȋn cadrul Proiectului TAEJ.

Comisia Permanentă a analizat efetele intrării È‹n vigoare a Legii nr.129/2019 pentru prevenirea È™i combaterea spălării banilor È™i finanțării terorismuluiÂ