Fata de informatiile aparute in spatiul public potrivit carora justificarea refuzului Ministerului Justitiei de a renegocia Protocolul consta in faptul ca UNBR nu ar fi fundamentat economic propunerile, reamintim ca acestea au fost comunicate inca de la d

Fata de informatiile aparute in spatiul public potrivit carora justificarea refuzului Ministerului Justitiei de a renegocia Protocolul consta in faptul ca UNBR nu ar fi fundamentat economic propunerile, reamintim ca acestea au fost comunicate inca de la data de 14 iulie 2017...

Republicăm solicitările fundamentărilor economice privind cererea de renegociere a remunerațiilor prevăzute în PROTOCOLUL privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență judiciară în materie penală, pentru prestarea, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară și/sau reprezentare ori de asistență extrajudiciară, precum și pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală, astfel cum acestea au fost comunicate încă de la data de 14 iulie 2017 cu adresa UNBR nr. 57-DCAJ-2016 către Ministerul Justiției (înregistrată la MJ la nr. 61836/14.07.2017) și către Ministerul Public (înregistrată la MP la nr. 709/14.07.2017).

Față de informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora justificarea refuzului Ministerului Justiției de a renegocia Protocolul constă în faptul că UNBR nu ar fi fundamentat economic propunerile, reamintim că acestea au fost recomunicate la data de 12 octombrie 2018 cu adresa UNBR nr. 52-DCAJ-2016 către Ministerul Justiției (înregistrată la MJ la nr. 87721/12.10.2018).

Toate aceste informații sunt accesibile pe site-ul www.UNBR.ro și au fost comunicate de Departamentul de Coordonare a Asistenței Judiciare al UNBR tuturor barourilor.