Intalnirea de lucru intre reprezentantii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si ai Baroului Bucuresti din data de 13 noiembrie 2019.

Intalnirea de lucru intre reprezentantii ICCJ, UNBR si ai Baroului Bucuresti din 13 noiembrie 2019.

La invitația adresată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) și Baroului București, la 13 noiembrie a.c. a avut loc o întâlnire informală între conducerile ÎCCJ, UNBR și Baroului București, la sediul ÎCCJ.

La întâlnire au participat domnul av. dr. Traian Briciu, Președintele UNBR, domnul av. dr. Ion Dragne, Vicepreședinte UNBR și decan al Baroului București, domnul av. Cătălin-Daniel Fenechiu, Vicepreședinte UNBR și prodecan al Baroului București și doamna av. Flavia-Cristina Teodosiu, prodecan al Baroului București și consilier al UNBR.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute teme precum: implementarea dosarului electronic la nivelul ICCJ, spațiile destinate avocaților în incinta sediului ICCJ, buna aplicare a regulilor privind asistența judiciară în materie penală, buna gestionare a timpului ședinței de judecată, impactul procedurii de urmat în cazul documentelor cu caracter secret asupra duratei procedurii, problematica aplicării art.451 NCPC sub aspectul reducerii cheltuielilor de judecată în partea privitoare la onorariul de avocat.

Conducerea UNBR apreciază deschiderea conducerii ICCJ și atenția acordată problemelor profesiei de avocat și este încrezătoare că acest demers consolidează buna colaborare instituțională în scopul realizării serviciului public de înfăptuire a justiției.